Facebook Twitter LinkedIn

 

Juridisch secretaresse                                         

 

De opleiding Juridisch Secretaresse bestaat uit 10 modulen, nl. 8 modulen van de opleiding Secretaresse + 2 modulen van de opleiding Juridisch.

De 10 modulen van de opleiding  zijn: Toetsenbordvaardigheid, Tekstverwerken, Kantoorpraktijk Rekenvaardigheid, Spreadsheet (Excel), Zakelijk Nederlands, Zakelijk Engels en Notuleren
Voor de inhoud van de modulen verwijzen wij naar de opleiding secretaresse.

Organisatie van het Recht
Juridische Praktijk

De Juridisch Secretaresse opleiding is bedoeld voor mensen die op advocaten-, notaris- en makelaarskantoren willen werken. Hier worden veel secretariële werkzaamheden verricht, waarbij kennis van het civielrecht en de rechtsbetrekkingen noodzakelijk is. In de praktijk blijkt dat ook ervaren secretaresses specifieke scholing nodig hebben wanneer zij als juridisch secretaresse gaan werken.  Het verlenen van rechtshulp en rechtsbijstand vereist een goede secretariële ondersteuning. Je mag jezelf Juridisch Secretaresse noemen als je de algemene vaardigheden van de secretaresse beheerst en daarnaast kennis hebt van een aantal specifieke aspecten van het werken in de juridische praktijk. U kunt deze opleiding ook apart volgen.

Het diploma Juridisch Secretaresse wordt daarom afgegeven als je in het bezit bent van het diploma Secretaresse of een vergelijkbaar diploma (algemene vaardigheden) en tevens de certificaten Recht- en wetskennis voor kantoormedewerkers en Juridische praktijk voor kantoormedewerkers met een voldoende hebt afgesloten (specifieke kennis/vaardigheden).

Vooropleiding
: Het diploma Secretaresse of gelijkwaardig diploma.

Niveau: MBO / MBO+.

Modulen
Wanneer je niet in het bezit bent van het LSSO ® - diploma Secretaresse of een vergelijkbaar diploma (algemene vaardigheden. De opleiding betreffende de specifieke juridische kennis/vaardigheden bestaat uit 2 modulen:
• Organisatie van het Recht
• Juridische Praktijk

De cursus richt zich nadrukkelijk op de secretaresse, er wordt informatie gegeven die voor het dagelijks werk van de juridisch secretaresse noodzakelijk is.

Om de leerstof toegankelijk te maken is een groot aantal voorbeelden van juridische stukken opgenomen, deze stukken zorgen tevens voor een goede aansluiting met de beroepspraktijk. Achter ieder hoofdstuk is een aantal opdrachten opgenomen. Hierdoor wordt de cursist in staat gesteld de leerstof actief te verwerken.

Cursusduur
De opleiding juridisch secretaresse duurt 15 lesweken per module.
Daarbij wordt uitgegaan van 1 module per week. Totaal dus 30 weken.
Bovendien moet men nog rekenen op 3 tot 5 uur studietijd per week.

Alle modulen worden afgesloten met een LSSO® examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO® erkend landelijk certificaat . De certificaten 'Juridische vaardigheden' en 'Juridische kennis' gecombineerd met het LSSO ® -diploma Secretaresse (of een vergelijkbaar diploma) geven recht op het LSSO ® -diploma Juridisch Secretaresse.


Telefonisch advies

 


 

 

Wij adviseren u graag welke opleiding voor u het meest geschikt is. Bel voor vrijblijvend telefonisch advies:

 

Ma - Vrij 09:00 - 17:00

 

020 - 623 39 32

Let op: 

In januari 2016 start de opleiding commercieel administratief medewerker/medewerkster
Schrijf je nu in.

Vanaf 2015:
Advanced Word en Excel met een online abonnement voor € 350,-- (exclusief examen)

 

U kunt bij ons ook terecht voor:

Cursus website maken. Workshop notuleren, Workshop dictafoon gebruik.

 

Nu ook:

Te huur cursusruimte overdag
en ’s avonds.
8 computers met Software en Internet.

Extra informatie:

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u een WW-uitkering? Dan kunt u bij UWV subsidie aanvragen voor een opleiding. Die subsidie heet een scholingsvoucher. De hoogte ervan is maximaal 1.000 euro. Dit bedrag is inclusief examengeld of boekengeld.