Facebook Twitter LinkedIn

 

Medisch secretaresse 1                                                  

 

De opleiding Medisch Secretaresse (nieuwe structuur) is gesplitst in twee opleidingen die allebei een jaar duren. De opleiding Medisch Secretaresse 1 bestaat uit vier modulen voor de algemene secretariële vaardigheden en drie medische modulen. U sluit de opleiding af met het diploma Medisch Secretaresse 1.

U kunt u kennis van de medische aspecten uitbreiden met de module Medisch Secretaresse 2. Deze bestaat uit zes medische modulen en sluit af met het diploma Medisch Secretaresse 2.

Met het LSSO®-diploma Medisch Secretaresse 1 onderscheid u uw bij een sollicitatie met specifieke medische kennis. Het diploma geeft u goede kansen op een baan in de gezondheidszorg (ziekenhuis, verpleeg- en zorghuizen, enz.). Het diploma Medisch Secretaresse 2 laat zien dat u over uitgebreide kennis van het werken in de gezondheidszorg beschikt. Het diploma heeft een groot onderscheidend vermogen en geeft u dan ook uitstekende kansen op de arbeidsmarkt van de gezondheidszorg.


De avondopleiding is een eenjarige opleiding, wekelijks op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.  

Als u een certificaat hebt behaald voor de module Toetsenbordvaardigheid, Tekstverwerken, Zakelijk Nederlands of Notuleren, neemt u het vroeger behaalde cijfer mee naar deze opleiding.


Vooropleiding

Voor de opleiding Medisch Secretaresse 1 is een vooropleiding van minimaal VMBO, HAVO- of afgebroken opleiding.  Ook LSSO®-cursisten met het diploma Secretaresse of Administratief Medewerker worden toegelaten. Indien u  twijfelt maak een afspraak voor een gesprek.

Niveau
Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Zie hiervoor ook de pagina Niveau LSSO® opleidingen.

Inhoud opleiding Medisch secretaresse 1


Duur opleiding

De opleiding duurt een jaar en bestaat uit 40 dagdelen les. De modulen 1 tot en met 6 hebben een duur van vijf dagdelen (of tien halve dagdelen); module 7 duurt tien dagdelen.

Zelfstudie
De studiebelasting voor de algemene modulen 1 t/m 4 is minder hoog dan voor de medische modulen 5 t/m 7. Gemiddeld genomen moet rekening gehouden worden met   9 tot 12 huiswerkuren per week.


Diploma / certificaat

Alle modulen worden afgesloten met een LSSO® examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO® erkend landelijk certificaat. Indien de resultaten van alle modulen samen aan de slagingsregels voldoen, ontvangt u het LSSO®-diploma Medisch Secretaresse 1.

Kosten

Opleidingskosten  € 2.200,--  inclusief lesmateriaal.  U mag per module betalen.


Telefonisch advies

 


 

 

Wij adviseren u graag welke opleiding voor u het meest geschikt is. Bel voor vrijblijvend telefonisch advies:

 

Ma - Vrij 09:00 - 17:00

 

020 - 623 39 32

Let op: 

In januari 2016 start de opleiding commercieel administratief medewerker/medewerkster
Schrijf je nu in.

Vanaf 2015:
Advanced Word en Excel met een online abonnement voor € 350,-- (exclusief examen)

 

U kunt bij ons ook terecht voor:

Cursus website maken. Workshop notuleren, Workshop dictafoon gebruik.

 

Nu ook:

Te huur cursusruimte overdag
en ’s avonds.
8 computers met Software en Internet.

Extra informatie:

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u een WW-uitkering? Dan kunt u bij UWV subsidie aanvragen voor een opleiding. Die subsidie heet een scholingsvoucher. De hoogte ervan is maximaal 1.000 euro. Dit bedrag is inclusief examengeld of boekengeld.